Vill i Vann med Fet Svømmeklubb

Vill i Vann er et breddeaktivitetstilbud for barn, ungdom og voksne med fokus på mestring og progresjon, miljø og samhold. Det egner seg for absolutt alle som liker å være i vann, men ikke nødvendigvis ønsker å konkurrere. Det er et relativt nytt konsept som ble utviklet av Norges Svømmeforbund, med Lasse Hoel i førersetet, fra omtrent 2012 og fremover. Fet Svømmeklubb kom inn i prosessen høsten 2014 og var med på det første Vill i Vann trenerkurset som ble gjennomført i november 2014. Vi har nå 4 godt skolerte Vill i Vann trenere og en av dem er nå også nasjonal kurslærer for svømmeforbundet. Vi ønsker helt klart å være en av foregangsklubbene i Norge innen Vill i Vann og jobber hele tiden hardt både meg tanke på å videreutvikle konseptet sammen med våre deltagere samtidig som vi gjør det vi kan for å ha så mye spennende utstyr som mulig tilgjengelig i hallene våre. Siden dette er en aktivitet vi tror fenger mange som kanskje normalt ikke finner veien til en idrettsklubb, eller at man ønsker dette som et tillegg til andre aktiviteter, har klubben satt deltageravgiften svært lavt. Økonomi skal ikke være et hinder for å være Vill i Vann sammen med oss! Man melder seg på vi den vanlige kursportalen vår, tryggivann.no – se direkte link til Vill i Vann påmelding her.

Tilbudet er for tiden åpent for alle som behersker crawl, rygg og brystsvømming sånn rimelig bra, og fra ca. 9-10 år og oppover. Det er ingen øvre aldersgrense, eldstemann hos oss er for tiden over 50 år! Alders- og nivåspennet på Vill i Vann gruppa i Fet Svømmeklubb er helt unik og gir gruppa en helt egen dynamikk og muligheter for gjensidig utfordring og utvikling. Her blir alle tatt godt vare på! Det som også er ganske så spesielt hos oss er at Vill i Vann øktene varer to timer. Dette gir oss gode muligheter til også å variere ganske så mye innenfor en og sammen økt.

Vi har et meget stort spenn av aktiviteter i løpet av et treningsår – normalt er vi innom svømming, vannpolo, synkron, undervannsrugby, stup, dykking, rumpeldunk og isbading, samt aktiviteter på land som turn og turer i skog og mark. Selv om vi har hovedfokus på leken i alt dette jobber vi like fullt med motorisk og teknisk utvikling. Jobber vi med crawlsvømming er målet å svømme så riktig teknisk crawl som mulig, vi slurver ikke selv om vi leker og har det moro. Vi kan av og til bli ganske så «nerdete» når vi jobber med teknikk og bruke relativt mye tid på detaljer, men det er jo akkurat det som er gøy og skaper både mestring og utvikling. Det sammen gjelder både vannpolo, synkron og stup (og alle de andre aktivitetene våre) – vi prøver alltid å bli litt flinkere teknisk i løpet av den delen av økta vi jobber med akkurat denne aktiviteten. Alle deltagerne er også aktivt med på å forme innholdet både av enkeltøktene og sesongen som helhet. Undervisningsformen varierer mye helt fra det tradisjonelle instruktørstyrte til gruppearbeid og egen individuell fordypning. Av og til tar vi med prosjekter inn fra fysikkens verden og lager eksperimenter for å finne ut mer om for eksempel vannets egenskaper.

Fredag Østersund