Fet svømmeklubb er allsidig og har en stadig voksende gruppe med barn/ungdom og voksne som har trosset bassengets grenser og svømmer lengre distanser i åpent vann, også kalt Open Water. August er høytiden for stevner innen denne svømmegrenen med Glommadyppen, Tjuvholmen rundt og Ulvøen rundt. Dette er svært publikumsvennlige stevner da det er lett å følge svømmerne fra land. Det er også stort spenn i alder og ferdigheter blant svømmerne hvilket gjør det mindre «alvorlig» enn et vanlig stevne.

Glommadyppen: Vårt eget «hjemmelagde» stevne der deltakerne svømmer medstrøms i Glomma og ender opp på lensene. Den går av stabelen 12. august og man kan velge mellom 2, 6 og 10 km lange traséer. Påmelding skjer via https://www.facebook.com/GlommaDyppen/ (her finnes informasjon om stevnet, direkte link til påmelding er her https://events.racetracker.no/2018/glommadyppen/reg/ .

Tjuvholmen rundt (Oslo Open Water): Arrangeres av Oslo idrettslag og Norges Livredningsforbund den 18. august på Tjuvholmen i Oslo. Her er det hovedsakelig 1 og 2 km løyper men også kortere distanser og stafett. Påmelding skjer på http://www.Osloopenwater.no og det finnes mer informasjon på https://www.facebook.com/openwateroslo/ .

Ulvøen rundt: Arrangeres av Nordstrand IF og Lambertseter svømmeklubb den 29. august på Ulvøen. Dette er en 2,5 km lang trase rundt Ulvøen men her finnes det også en egen barneløype i år. Se mer på https://www.facebook.com/ulvoenrundt/ .

Kontakt stevne@fetsk.no om dette virker interessant så skal vi hjelpe til med påmelding og spørsmål om forsikring og lignende samt å lage et felles opplegg for våre svømmere.

For å delta på disse stevnene i Fet Svømmeklubb sin regi krever vi at man går et kurs kalt Wet Card som Fet svømmeklubb arrangeres i sommer med første kurskveld torsdag 28. juni (kl.19.00-22.00 i bassenget på Dalen, første kveld er inne, resten blir ute). I løpet av sommeren vil det også bli flere tilfeller med felles Open Water turer i Fet svømmeklubb regi som både er hyggelige og gir god trening. Det er også viktig å ha tilgang på en god våtdrakt. Fet svømmeklubb har noen våtdrakter til utlån for kurs og stevner.